Search This Blog

Saturday, January 1, 2011

Berbec

                          În descriere am lasat să se înţeleagă şi faptul că mancarea reprezintă o parte foarte importantă din viaţa mea(a tuturor, cred). Am să încep activitatea de postatar de mâncăruri bune pe internet cu ultima reuşită, săvârşită de revelion, lăsată cu cel puţin o inimă-mplinită.
                         Introducere : Aşa cum se vede mai sus, e o bucată de cotlet de berbec.
                         Intriga: Mentă, sare, piper, busuioc, 48 de ore la frigider într-o pungă de plastic.
                         Desfăşurarea acţiunii: Au trecut cele două zile. Scoatem berbecul, îl punem la cuptor la foc mediu, într-un vas acoperit. După 90 de minute luăm capacul şi lăsăm încă 20-30 de minute. Sosul: o mixtură de hrean cu sfeclă roşie, mentă, oţet de mere, sare, piper, iaurt sau smântână. În principiu ar trebui ca sosul să combată aroma destul de puternică a cărnii de oaie prin miresme răcoritoare şi puţin înţepătoare. Sosul alb e rezultatul combinării simple de smântână, mentă, sare şi piper.
                         Punctul culminant:
                    
                       Deznodământul: Diferit pentru fiecare, dar de fiecare dată înnobilat de bun gust şi gust bun.

No comments:

Post a Comment