Search This Blog

Tuesday, April 26, 2011

Comunism

            Sunt de parere ca a fi anticomunist reprezinta o conditie necesara a inteligentei, asa cum spunea cineva de la Scoala de la Viena. Am avut o discutie cu tata, care sustine comunismul... eterna discutie despre omul de rand care e subjugat de patron.
            Si, la fel ca majoritatea indarjitilor, cand vine vorba de epoca de aur, si lui ii place Marxism- Leninismul... Doar in cazul in care el e Lenin. De fapt... e interesant sa fii tu mai egal decat ceilalti. Insa asta e despotism, nu comunism. Din capul locului, noi nu mai vorbim nici macar despre socialism. Mai pe scurt... cred ca daca va reveni vreodata socialismul, sub orice forma ar fi el, s-ar putea sa am o armata dupa mine.

2 comments:

  1. in romania s-ar parea ca vine usl-ul, o forma de socialism vopsit in culori liberale... un truc ieftin. asa ca fa bine si suna chemarea...

    ReplyDelete
  2. Oamenii pe care ar trebui să-i chem sunt lângă mine deja. Și gruparea noastră constă tocmai în faptul de a nu fi o grupare. Ideea principală e că fiecare dintre noi trebuie să fie un grup și în cadrul acestuia nici unia să nu-i fie rușine de celălalt. Așa, cu spunea și Bunicu(Pleșu).

    ReplyDelete